Velvyslanec Irácké republiky v Praze se setkal s předsedou irácko-českého parlamentního přátelského výboru

30. 6. 2020

Velvyslanec Irácké republiky v Praze Sundus Omar Ali se setkal ve čtvrtek 25. 6. 2020 se zástupcem Poslanecké sněmocvny Parlamentu České republiky Stanislavem Grospičem, poslancem a předsedou Meziparlamentní skupiny přátel Irácko-českého přátelství v českém parlamentu a zároveň předsedou Mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny.

Na setkání se diskutovalo o způsobech spolupráce obou komor parlamentu pro obě země, posílení bilaterálních vztahů ve všech hospodářských, průmyslových a zemědělských odvětvích a povzbuzování českých společností k investování v Iráku.

Diskutovali také o aktivaci spolupráce v oblasti zdravotnictví při konfrontaci s novým virem COVID-19 a o potvrzení podpory českého parlamentu při schvalování společných dohod mezi oběma zeměmi a významu pokračování podpory Iráku v jeho válce proti terorismu.

Obě strany diskutovaly o nejnovějším vývoji v regionu, o významu podpory mezinárodního společenství palestinskému lidu při zřízení svého státu a jeho hlavního města Al-Quds Al-Sharif a dodržování mezinárodních zákonů a příslušných rezolucí.

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM